Universiteit in finale Academische jaarprijs

De Leidse universiteit zit met het team Warnar in de finale van de Academische jaarprijs. Leiden werd samen met Wageningen en Groningen geselecteerd uit 65 deelnemers die vrijdag in afzonderlijke besloten bijeenkomsten hun plannen voor de Academische jaarprijs aan de jury presenteerden. Tijdens de slotmanifestatie op 1 juni kunnen de finalisten hun plannen nogmaals presenteren maar dan voor publiek. Het team dat dan als winnaar uit de bus komt, krijgt de hoofdprijs van 100.000 euro.

Leiden heeft de stadskluizenares als onderwerp, een religieuze vrouw die opkomt in de twaalfde eeuw en die een belangrijke rol speelt in het dagelijkse, religieuze leven. Het initiatief voor de Academische jaarprijs is afkomstig van NRC Handelsblad. NRC wil een wedstrijd organiseren tussen de Nederlandse universiteiten. Iedere universiteit mocht één team afvaardigen. Het team dat het beste plan opstelt om eigen wetenschappelijk onderzoek uit te leggen aan een breed publiek krijgt 100.000 euro om dat plan ook echt uit te voeren. Iedereen die verbonden is aan een Nederlandse universiteit mocht meedingen. De NRC selecteerde het beste team van iedere universiteit.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×