Leidse Universiteit stopt proef met selectie

De Universiteit Leiden gaat voorlopig niet selecteren aan de poort. Vorig jaar begon een proef om zo het niveau van de opleiding omhoog te krijgen, maar die is in Leiden geen succes. De Universiteit zal de komende drie jaar geen selectie toepassen en ziet om twee redenen van het experiment af. Vergeleken met het aantal studieplaatsen is het aantal aspirant-studenten te klein om een zinvolle selectie te kunnen maken. Verder blijken de toetsen die de Universiteit samen met het Cito heeft ontwikkeld tekort te schieten. Mensen die door die testen te licht worden bevonden, blijken vaak toch sterke studenten.

De Universiteit selecteerde in de proef alleen op papier. Aspirant-studenten werden op basis van hun eindexamencijfers uitgekozen. De Universiteit liet vervolgens wel iedereen gewoon toe. Het bleek dat de geselecteerden het niet beter deden dan de op papier afgewezen studenten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×