Record aantal inschrijvingen Rabobank Wensenfonds

Dit jaar hebben 203 verenigingen, scholen en instellingen een wens ingediend voor het Rabobank Wensenfonds. Een ruime stijging want vorig jaar kwamen er nog 170 wensen binnen. Komende weken bepaalt een jury welke wensen doorgaan voor de publieksstemming. Er zullen rond de 50 wensen genomineerd worden. Half juni wordt dit bekend gemaakt. In de jury zitten o.a. voormalig wethouder Hans Buijing, Rens Heruer, directeur van het Onderwijsbureau Hollands Midden en voorzitter van de Openbare Bibliotheek Leiden en René de Jong, directeur van de Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.

Inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest bepalen via een publieksstemming welke genomineerde wensen uitgevoerd zullen gaan worden. Naast de gebruikelijke wensen, zoals klimtoestellen voor schoolpleinen en aanvragen voor bijvoorbeeld computers, zijn er een aantal bijzondere wensen binnen gekomen. De pas geopende Vrouwenopvang Rosa Manus in Leiden wenst ondersteuning van het zogenaamde ‘badjas project’. Wijkcomité Vreewijk pleit voor een bejaardenhangplek in de vorm van een steiger, aan de Witte Singel. Stichting Hart voor Leiderdorp wil graag een CD met het Leiderdorps Volkslied uitreiken aan nieuwe inwoners en OBS De Meerpaal uit Leiden ziet graag haar noodlokalen ‘gepimpt’.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×