LUMC krijgt 13 miljoen euro voor onderzoek bottumoren

De Europese Commissie heeft een subsidie van ruim 13 miljoen euro toegekend aan een project dat onderzoek gaat doen naar bottumoren. Aan het project doen 24 instellingen mee, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is wetenschappelijk coördinator van het onderzoek. Kwaadaardige bottumoren komen relatief vaak voor bij kinderen en jong-volwassenen. veertig procent van de ziektegevallen is dodelijk, dat is zeker voor kinderen erg hoog vergeleken met sterfte door andere soorten kanker. Om de behandeling te verbeteren is meer kennis nodig over de bottumoren, aangezien ze niet zo vaak voorkomen heeft niemand voldoende technologie, materiaal en kennis in huis om uitvoerig onderzoek te doen.

In het nieuwe project bundelen onderzoekers uit verschillende landen hun krachten en gaan gezamenlijk aan het werk. De Europese subsidie biedt de mogelijkheid om bijeenkomsten te financieren voor informatie-uitwisseling. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor extra personeel, apparatuur en training en opleidingen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×