Schriftelijke vragen GroenLinks over aanhouding activistes

In schriftelijke vragen aan het college heeft GroenLinks haar bezorgdheid geuit over de aanhouding afgelopen maandag bij het station van twee vrouwen waarvan er één in het bezit was van een anti-Verdonk bord. GroenLinks was landelijk geen voorstander van het invoeren van de identificatieplicht en houdt mede daarom het gebruik daarvan kritisch in de gaten. GroenLinks wil o.m. van het college weten of ze op de hoogte is van de arrestatie van de activisten en op welke gronden dit is gebeurd. Bovendien wil de partij weten of het klopt dat beide vrouwen heen zijn gezonden zonder proces-verbaal.

Ook wil GroenLinks dat als de wijze van behandeling van de twee arrestanten door het college is nagegaan men aan de raad kenbaar maakt of de betrokken politie-ambtenaren met de aanhouding correct hebben gehandeld.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×