Meer kamers voor studenten

Studentenhuisvesters in o.m. Amsterdam, Leiden en Utrecht willen 19.000 studentenwoningen bouwen, dat schrijft het AD vandaag. De woningen moeten voor 2010 klaar zijn, waarvan meer dan de helft (11.000) al dit jaar. Het tekort aan woonruimte voor studenten wordt daarmee zo goed als opgelost, dit zegt Remco de Maaijer, directeur van koepelorganisatie Kences. “Iedere student die een kamer zoekt, moet er een kunnen krijgen”. Volgens berekeningen van minister Dekker van Volkshuisvesting is er een tekort van 15.000 studentenwoningen. Remco de Maaijer vindt dit cijfer aan de lage kant, daarom wil Kences meer woningen bouwen.

De Maaijer benadrukt wel dat van 3500 woningen het nog niet zeker is of de bouw kan doorgaan. “Bij sommige projecten moeten we de financiering nog rond krijgen of hebben we de grond nog niet”. Hij garandeert echter dat iets meer dan 11.000 woningen eind dit jaar gereed zijn. De studentenvakbond LSVB is blij met de plannen van Kences, maar bestrijdt dat met de bouw van deze woningen de kamernood onder studenten is opgelost.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×