'Remember Bob Marley' in Eurodusnie

Eurodusnie organiseert i.s.m. ‘Cool Vibbes Soundsystem’ op zaterdag 13 mei de ‘Remember Bob Marley’ avond. Bob Marley scoorde zijn eerste hit in de jaren zestig op Jamaica om vervolgens reggae over de hele wereld te verspreiden. Bekende nummers van Marley zijn; Stir It Up, Jamming, Get up, Stand Up en natuurlijk No Woman, No Cry. Hij overleed op 11 mei 1981 aan een hersentumor. Eurodusnie herdenk hem op 13 mei. Die avond zal de Rock/Reggae band Mopion optreden, de band werd eind jaren negentig opgericht en bestaat uit muzikanten die afkomstig zijn uit verschillende werelddelen.

Begin 2004 werd Mopion benaderd om een song te schrijven voor een goed doel. De keuze viel op WARCHILD juist omdat de muzikanten van Mopion direct of indirect door hun achtergrond betrokken zijn met het leed van de oorlog uit hun geboorteland waar onschuldige kinderen de dupe van zijn. Aan het eind van dat jaar werd Peace and Justice uitgebracht, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan WARCHILD. Voor en na Mopion wordt de muziek verzorgd door ‘Crucial Warrior Soundsystem’ uit Leiden en door ‘Cool Vibbes Soundsystem’ uit Katwijk.

De ‘Remember Bob Marley’ avond begint om 20.00 uur in Vrijplaats Boerhavelaan, de entree is een donatie. Meer informatie is te vinden op www.eurodusnie.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×