Nationale Molen- en Gemalendag

Zaterdag 13 mei is het weer Nationale Molen- en Gemalendag, meer dan 600 molens door heel Nederland zijn die dag geopend voor publiek, en de meeste nog gratis ook! Wel zal de molenaar het op prijs stellen als er een kleine bijdrage in de molenpot gestort wordt. Op deze dag, die alweer voor de 33e keer wordt georganiseerd, zullen de molenaars graag de molen en molenbiotoop aan de bezoekers laten zien. Ook in Leiden zullen de molens geopend zijn, elke leienaar kent natuurlijk molen ‘de Valk’ en molen ‘de Put’, maar Leiden heeft in totaal maar liefst 9 molens. Door het enthousiasme van de vrijwillige molenaars worden de molens bijgehouden en regelmatig in werking gesteld.

Molens die zijn opengesteld tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag zijn te herkennen aan de blauwe wimpel die dan uithangt. Ook als de wieken of waterraderen rondgaan is de molen in de meeste gevallen te bezoeken. Meer informatie is te vinden op de website van ‘De Hollandsche Molen’.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×