Campagne voorkoming flipperinbraken

Loco-burgemeester Gerda van den Berg zal komende maandagmiddag om 16.00 uur op het politiebureau Zuid aan de Vijf Meilaan het startsein geven voor een nieuwe campagne ter voorkoming van flipperinbraken. Flipperen is een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van een dunne plastic kaart om de deur te openen. Van den Berg zal worden bijgestaan door Nico van Beuzekom, teamchef politie Hollands Midden. Er zullen posters opgehangen worden en flyers worden verspreid. Deze bevatten tips voor het goed afsluiten van woningen en hoe een ‘flipperinbraak’ kan worden voorkomen.

Het thema van de campagne is: ‘Flipperinbraak!! Ook u kunt slachtoffer worden !!’. Door middel van posters en flyers vraagt ‘Wessie, uw wijkinbreker’ aandacht voor het goed afsluiten van de eigen woning bij vertrek. Uit jaarcijfers en meldingen van inbraken, blijkt dat door het goed afsluiten van de woning zeker 150 inbraken in Leiden kunnen worden voorkomen. Het project ‘Wessie, uw wijkinbreker’ is in 2001 van start gegaan. Het initiatief, destijds door de politie genomen, heeft tot doel het aantal inbraken in Leiden en omgeving terug te dringen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×