Vijf jongens aangehouden

De politie heeft met de aanhouding van vijf jongens twee straatroven opgelost. De twee hoofdverdachten van 15 en 16 jaar zitten nog vast, ze worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere jongens van 14, 17 en 19 jaar zijn inmiddels in vrijheid gesteld, tegen hen werd wel proces-verbaal opgemaakt wegens ondermeer heling van de bij de straatroven buit gemaakte mobieltjes.

De jongens beroofden op 30 maart op de Botermarkt een 26-jarige vrouw van haar handtas. De spullen uit de tas werden later teruggevonden op de Haven. De tweede beroving vond plaats op de Haarlemmerstraat, daar werd een 27-jarige vrouw van haar tas beroofd, ze wist nog kort met de hulp van een voorbijganger de straatrovers te achtervolgen maar raakte op een gegeven moment het spoor bijster. In de Anna Pawlonastraat werden korte tijd later enkele spullen uit de tas van de vrouw teruggevonden. De jongens werden allemaal, na speurwerk van de politie, de afgelopen twee weken aangehouden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×