Rembrandtschilderdagen in Hortus

Op 10, 13, 14 en 17 mei wordt de Hortus botanicus een open atelier. Gedurende deze dagen kunnen schilders, aquarellisten en tekenaars inspiratie opdoen in de plantennatuur van de botanische tuin en er direct ter plekke aan het werk gaan. Een deel van de op deze dagen gemaakte ‘openluchtwerken’ zullen in de zomermaanden te zien zijn in de Oranjerie. De schilders van de Noyense school zullen de deelnemers voorzien van tips en suggesties. De Hortus biedt allerlei facetten waardoor men zich kan laten inspireren; de plantennatuur, lichtval tussen de bomen en takken en de kleuren van de eerste zomerbloemen.

Tussen de middag wordt een lunch verzorgd in de Oranjerie en aan het eind van de dag kan iedereen elkaars werk bewonderen. De kosten voor de plein-air schilderdag bedragen inclusief entree, rondleiding, begeleiding, koffie, lunch en drankje EUR 19,50. Schildermateriaal dient men zelf mee te nemen. De Hortus botanicus is gevestigd aan het Rapenburg 73. De schilderdagen beginnen elke dag om 9.30 uur en duren tot 18.00 uur.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×