Autoloze zondag in Leiden

Op zondag 17 september wordt de Leidse binnenstad gesloten voor gewoon verkeer. Tevens zullen B&W horeca-ondernemers oproepen die dag hun klanten een mogelijkheid te geven rookvrij te kunnen eten en drinken. De gemeenteraad heeft op voorstel van o.a. PvdA-raadslid Conny Broeyer besloten dat Leiden dit jaar meer ruimte gaat maken voor de autovrije zondag. Men wil met deze actie bereiken dat de burger zich bewust wordt van de effecten die het autoverkeer heeft op de luchtkwaliteit. “Kunnen we één dag per jaar zonder onze heilige koe?” “Kunnen we één dag per jaar diep ademhalen?”

De bedoeling is dat 17 september een fantastische dag wordt, met ruimte voor allerlei activiteiten die anders door het verkeer belemmerd worden. Inmiddels is gestart met het oprichten van 5 werkgroepen, t.w. Evenementen, Horeca, Verkeer, Communicatie & Publiciteit en Fondswerving en is men op zoek naar vrijwilligers voor deze groepen. Iedereen die geinteresseerd is om van deze dag een succes te maken kan zich aanmelden bij Anneke de Swart van het Astma Fonds op telefoonnummer: 071-5763410.

Leiden autovrij


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×