Voetgangersbrug over Rijn-Schiekanaal

Donderdag zal er een voetgangersbrug geplaatst worden over het Rijn-Schiekanaal. De nieuwe brug zorgt voor een directe verbinding tussen de nieuwe woonwijk Roomburg en het centrum van Leiden. De brug bestaat uit een vast en een beweegbaar deel. Woensdagnacht zal de brug op pontons worden aangevoerd. Het vaste brugdeel is 15 meter lang en varieert in breedte van 7 tot 12,5 meter. Het beweegbare deel is 15 meter lang en 7 meter breed. Tezamen wegen de brugdelen ongeveer 210 ton en zullen met behulp van een drijvende kraan op de ondersteunende brugconstructie worden gemonteerd.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdag 28 april voltooid. Het scheepvaartverkeer is tijdens de werkzaamheden gestremd. Verkeer over de Kanaalweg en Roomburgerweg heeft geen of weinig hinder van de werkzaamheden. De verwachting is dat de brug medio juli in gebruik kan worden genomen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×