Minder verkeersdoden

Vorig jaar zijn er minder mensen in het verkeer omgekomen dan in het jaar ervoor. In 2005 bedroeg het aantal verkeersdoden 817, 7% minder dan in 2004. Ook in Zuidholland liep het aantal terug van 126 naar 95. Dit heeft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat vandaag bekend gemaakt. De daling was te zien bij alle middelen van vervoer, behalve bij voetgangers en fietsers. Vooral onder inzittenden van personenauto’s vielen minder doden.

Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO is blij met de daling, maar waarschuwt wel dat mensen zich niet in slaap moeten laten sussen. De organisatie pleit voor meer veiligheidsregels, zoals bijvoorbeeld een 30 km. zone in de gehele bebouwde kom.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×