Geen openbare aanbesteding voor nieuwe velden Roomburg

Binnen enkele weken moet de gemeente Leiden de opdracht verstrekken voor de vervanging van de hockeyvelden van de Leidse Hockeyvereniging Roomburg. Als de 800.000 euro kostende vervanging van de velden niet voor eind mei wordt aanbesteed, is het project niet klaar voor de aanvang van het nieuwe seizoen in september. In dat geval mag Roomburg niet meedoen aan de competitie, omdat de Nederlandse Hockeybond de velden heeft afgekeurd. De veiligheid van de spelers zou niet meer gegarandeerd kunnen worden. Omdat openbare aanbesteding van de opdracht niet meer tijdig kan gebeuren, kondigde de nieuwe SP-wethouder Keur (financien en Sport) aan dat de acht ton kostende vervanging meervoudig onderhands wordt aanbesteed. Hij deed dat naar aanleiding van vragen van D66-raadslid Aad van der Luit die zijn maidenspeech in de Leidse raad hield.

Als de hockeyvelden in september niet speelklaar zijn, worden in totaal zo’n 130 hockeyteams gedupeerd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×