Geen buitensporig geweld bij schietincident Sligro

Uit onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat het gebruik van vuurwapens door agenten tijdens de aanhouding van de verdachten van een inbraak vorig jaar augustus bij de vestiging van Sligro in Leiden gerechtvaardigd was. De agenten mochten aannemen dat de verdachten tijdens hun aanhouding gebruik zouden maken van een vuurwapen omdat zij tijdens hun aanhouding geweld gebruikten. Eén van de verdachten is bij het schietincident gewond geraakt aan zijn hoofd.

Het schieten van de agenten wordt gezien als zelfverdediging, bovendien was het gebruik van een vuurwapen nodig om tot aanhouding over te kunnen gaan. Er waren 5 agenten bij het incident betrokken.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×