CDA: John Steegh moet functie neerleggen

De Leidse CDA-fractie vindt dat wethouder van GroenLinks John Steegh zijn functie in het algemeen bestuur bij het Hoogheemraadschap van Rijnland moet neerleggen. Deze functie is volgens het CDA niet te verenigen met zijn functie van wethouder, in het bijzonder met die van wethouder voor water. Naast een politiek argument, mogelijke strijdigheid van belangen, heeft het CDA ook een juridisch argument. “Een lid van het algemeen bestuur van een waterschap is niet tevens wethouder”. Dit staat in het ontwerp van de nieuwe Waterstaatswet.

Dat betekent volgens het CDA dat de dubbelfunctie van de nieuwe wethouder, nu reeds onwenselijk is, maar binnenkort, de wet moet voor uiterlijk 31-12-2007 in werking treden, ook onwettig is. Het ontwerp is al terug van de Raad van State en het valt volgens het CDA niet te verwachten dat er op dit punt nog wijzingen optreden. “Het zou dan ook wijs zijn, nog los van inhoudelijke argumenten, om –anticiperend op deze wetgeving- het AB-lidmaatschap alvast op te geven”. Het CDA heeft Steegh inmiddels schriftelijk gevraagd zijn functie bij het Hoogheemraadschap neer te leggen en hoopt dat hij op korte termijn met een openbare reactie komt. “Dat voorkomt dat het CDA een motie hoeft in te dienen”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×