3 oktoberfeest genomineerd voor Nationale Evenementenprijs

Deze week zijn de nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen bekend gemaakt. In de categorie evenementen ‘Stadspromotie’ is Leiden genomineerd met het 3 oktoberfeest. In de zelfde categorie zijn ook Rotterdam met de ‘Wereldhavendagen’ en Nijmegen met ‘Nijmegen 2000’ genomineerd. De vakjury beoordeelde dit jaar een recordaantal inzendingen op kwaliteit, betekenis voor de stad en innovatie. In de Kunsthal in Rotterdam zullen op 19 mei de klasseringen bekend worden gemaakt.

Met name de grotere gemeenten in Nederland zijn zich vanaf het begin van de jaren negentig ervan bewust dat evenementen een goede ondersteuning zijn voor het trekken van bezoekers. Evenementen zetten niet alleen de stad op de kaart maar brengen ook cultuur en vermaak en zorgen voor integratie van diverse groepen uit de samenleving.

Ook individuele evenementen en festivals doen hun best om onderscheidend te zijn, tegenwoordig willen vooral de jongere mensen een keuze kunnen maken uit een breed aanbod van evenementen. De bezoekersaantallen stijgen nog steeds, één van de redenen is dat ook de wat oudere mensen de festivals en evenmenten opzoeken.

Uit onderzoek onder eerdere winnaars is gebleken dat de Nationale Evenementenprijzen een stimulerend effect hebben. Gemeenten blijken steeds meer naar elkaar te kijken en leren daarvan. Dit geldt ook voor festivals en evenementen waar men leert van het kijken naar de buren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×