Ouderen in Leiden, vroeger en nu

In het kader van de manifestatie ‘De Kunst van het oud worden’, die van 22 april tot 5 juni in twaalf musea en culturele instellingen in Leiden wordt gehouden, heeft ook het Regionaal Archief Leiden aan de Boisotkade een kleine expositie ingericht. Aan de hand van archief en vooral beeldmateriaal, laat de expositie zien hoe oude mensen in Leiden en omgeving in de loop der eeuwen funtioneerden. In Leiden bestaan er bijvoorbeeld vanaf de 15e eeuw hofjes, waarin ouderen een beschutte oude dag hadden. In de 18e eeuw werden de eerste bejaardentehuizen gesticht, die toen ‘Minnehuizen’ werden genoemd.

Op dit moment is het beleid erop gericht dat oude mensen zolang mogelijk hun zelfstandigheid kunnen behouden. Vroeger echter, bleef men als oudere zolang mogelijk binnen de familiekring wonen en werken. De expositie ‘Ouderen in Leiden, vroeger en nu’ in het Regionaal Archief is iets langer te bezichtigen dan de overige tentoonstellingen in de stad, namelijk tot en met 20 juni. Meer informatie is te vinden op de website: www.dekunstvanhetoudworden.nl

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×