Snelle start aanpak wachtlijsten jeugdzorg

Om snel van start te kunnen gaan met de aanpak van de wachtlijsten in de jeugdzorg, hebben Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) besloten om het door staatssecretaris Ross-Van Dorp voor dit project toegezegde extra geld voor te schieten. Het plan ‘Aanpak wachtlijsten jeugdzorg’ dat de provincie op 29 maart bij het ministerie van VWS heeft ingediend, is zeer positief ontvangen. Op dit moment vinden gesprekken plaats over de ‘fine tuning’. Het is daarom dat GS nu overgaan tot voorfinanciering.

“Belofte maakt schuld” vindt verantwoordelijk gedeputeerde Lennie Huizer. “Vandaar dat we als college hebben besloten zo’n 540.000 euro voor te schieten.” GS denken dat de doelstelling niet zal worden gehaald als het geld niet meteen beschikbaar komt. Het is de bedoeling dat per 31 december 2006 geen kind of jongere langer dan negen weken hoeft te wachten op zorg. Het toegezegde extra geld zal echter niet voor de maand mei 2006 beschikbaar komen. Daarom hebben GS besloten de investeringskosten in accommodatie en personeel en de extra kosten voor ambulante zorg voor een overbruggingsperiode van twee maanden voor te financieren.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×