Het opgestapte SP-raadslid Harry Schoch. (Foto: Website SP).

SP-raadslid stapt op uit onvrede met college-akkoord

SP-raadslid Harry Schoch heeft vandaag aangegeven niet langer deel uit te willen maken van de Leidse SP-fractie. Hij legt zijn raadslidmaatschap neer en geeft zijn zetel terug aan de partij. Schoch kan zich niet verenigen met het gesloten college-akkoord tussen SP, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie en wil hier geen verantwoordelijkheid voor dragen. SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen zegt het besluit van Schoch te betreuren. Wel heeft hij er respect voor: “Harry is iemand die zich al jaren inzet voor de SP en de idealen voor een groene en sociale stad. Daar heb ik, en iedereen binnen de SP, grote bewondering voor. Het is jammer dat hij zich niet in dit akkoord kan vinden”.

Het bestuur van de SP gaat nu in gesprek met de volgende kandidaten op de lijst om in Schoch’s opvolging te voorzien.

Leiden havana


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×