Leidse supermarkten helpen jongeren aan diploma

Een aantal Leidse supermarkten doet mee aan het project ‘Supermarktleerbaan’ dat mogelijk wordt gemaakt door het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) en de Taskforce Jeugdwerkloosheid. De supermarkten gaan werkloze jongeren helpen bij het behalen van een mbo-diploma. Het project is vandaag officieel als proef begonnen in Amsterdam, Delft, Leiden, Rotterdam en Sittard en zal in de loop van het jaar landelijk worden ingevoerd. Via een leerbaan kunnen jongeren twee jaar ervaring opdoen in de supermarkt.

Na twee jaar moeten ze dan een mbo-diploma op zak hebben. Volgens J. van Well, hoofd personeel en opleiding van het CBL, kunnen jongeren na de supermarktleerbaan ook interessante werknemers zijn voor andere takken van de detailhandel en de logistiek- of transportsector.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×