Slechts één vrouw in nieuw Leids college

Gerda van den Berg (Pvda, Welzijn & Zorg, Onderwijs & Jeugd) is de enige vrouw in het nieuwe Leidse College van Burgemeester & Wethouders dat waarschijnlijk op 18 april wordt geïnstalleerd. Aanstaande maandag moeten eerst nog de leden van de Pvda, SP, GroenLinks en de ChristenUnie akkoord gaan met het opgestelde college-programma en de samenstelling van dat college. “Ik heb inderdaad een verkiezingsbelofte gebroken,” beaamt Pvda-fractievoorzitter Marije van den Berg die voor de verkiezingen beloofde dat het college voor minimaal 1/3 uit vrouwen zou gaan bestaan.

Klik hier om naar de persconferentie te luisteren.

De overige vijf wethouders zijn Filip van As (ChristenUnie, Bestuur & Dienstverlening, Economie, Toerisme), Marc Witteman (Pvda, Stedelijke Ontwikkeling en Wonen), Raymond Keur (SP, Middelen, Sport) en Paul Jonas (SP, Cultuur, Werk & Inkomen) en John Steegh (GroenLinks, Bereikbaarheid, Omgevingskwaliteit). Burgemeester Henri Lenferink is het zevende lid van het college. Hij heeft in zijn portefeuille Openbare orde & Veiligheid en Externe betrekkingen.

Leiden havana


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×