Oostvlietpolder blijft groen(er)

Als de Raad van State het bestemmingsplan voor de Oostvlietpolder definitief vernietigt, zal er geen nieuw initiatief meer worden genomen om de laatste groene polder van Leiden alsnog te bebouwen. Wanneer de Raad van State wel met het bestemmingsplan instemt, dan zal het bestaande plan voor een bedrijventerrein worden uitgevoerd. Daarbij wordt de beschikbare ruimte voor bedrijven wel met ongeveer zes hectare ingeperkt, zodat een deel van de polder alsnog groen blijft. De Groenoordhallen mogen van de onderhandelende partijen gesloopt worden.

De onderhandelaars willen dat de bestaande plannen rondom de Groenoordhallen worden uitgevoerd. Ter compensatie van de evenementenfunctie van de Groenoordhallen moet er elders in de stad een evenementenvoorziening van 6.000 – 8.000 m2 wordt gerealiseerd.

Leiden havana


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×