De Leidse brandweer trotseert de harde wind om het doek te verwijderen. Ook de onbeschadigde delen laat de gemeente uit voorzorg verwijderen. (Foto's: Chris de Waard).

Gemeente laat hele scherm verwijderen

Op last van de gemeente Leiden wordt het hele schaamscherm bij het station verwijderd. Voorlichter Fons Delemarre laat weten dat er geen risico’s genomen worden met het in de harde wind wapperende megadoek. Of de gemeente voor de schade verzekerd is, weet hij nog niet. “Morgen gaan we uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en of het verzekeringswerk is,” aldus Delemarre die vanavond zelf ook even poolshoogte kwam nemen, terwijl de brandweer het doek in stukken sneed en reep voor reep verwijderde.

Volgens de brandweer is het geen wonder dat het doek is gescheurd. Volgens enkele aanwezige brandweermannen is er verkeerd materiaal gebruikt. “Dergelijke grote doeken worden normaal gesproken gemaakt van doek waar kleine gaatjes inzitten om de wind door te laten. Met dit doek varen schepen”, aldus één van hen.

VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange noemt het ’triest om te zien dat deze laatste droom van de PvdA-wethouder ook aan flarden is gewaaid’. “Je mag er toch vanuit gaan dat bij het ontwerp van zo’n groot scherm wel rekening is gehouden met harde wind. Ik neem aan dat de gemeente goede afspraken heeft gemaakt met de uitvoerder over de kosten bij windschade. Wat de VVD betreft had het scherm er nooit moeten komen en wat ons betreft gaat er dan ook geen euro extra naar de ‘gescheurde boekenkast’.”

Leiden schaamscherm


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×