Wandeling 'bomenpad' in Leidse Hout

Vandaag is het ‘Nationale Boomfeestdag’ in Nederland, omdat in Leiden het animo van scholen erg groot is zal een deel van de festiviteiten ook morgen plaatsvinden. Zo’n 370 kinderen van negentien basisschoolgroepen zullen morgen tussen 9.00 uur en 15.00 uur het ‘bomenpad’ in de Leidse Hout volgen. Tijdens deze wandeling zullen medewerkers van de dienst Milieu en Beheer uitleg geven over stadsbomen. De kinderen zullen tijdens de route meer te weten komen over het verschil tussen de omgeving van een boom in een straat en een boom in een bos. Bovendien zal uitleg worden gegeven wat er allemaal komt kijken bij het planten van een boom in een straat.

Medewerkers laten zien hoe een boom vanuit een hoogwerker gesnoeid wordt en welke gereedschappen nodig zijn om een boom te verzorgen. Aan het eind van de wandeling mogen de kinderen zelf uit snoeihout een boomschijf zagen die dan later op school bestudeerd kan worden. Het start- en eindpunt van de wandeling is bij het Koetshuis in de Leidse Hout.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×