Recordpoging fietsfile bij LUMC

In een poging het Guiness Book of records te halen zullen 750 kinderen van groep 7 en 8 van diverse scholen uit Leiden en Oegstgeest op woensdag 29 maart in een lange fietsfile om het LUMC heen fietsen. De recordpoging wordt georganiseerd door het Willem-Alexander Kinder-en jeugdcentrum i.s.m. de politie Hollands-Midden en staat in het teken van 100 jaar Kindergeneeskunde in Leiden. Het startschot zal om 10.45 uur gegeven worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC, hij zal worden bijgestaan door een patiëntje.

De kinderen zullen een route van 1.7 km. fietsen om de gebouwen van het LUMC, op deze manier vormen ze een stevige keten rondom de (ernstig) zieke kinderen die op de kinderafdeling worden verpleegd. Ze zullen begeleid worden door motoragenten en politie op de fiets. In het ziekenhuis kunnen de kinderen de recordpoging via hun eigen kindertelevisie volgen. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat in het toenmalige Academisch Ziekenhuis Leiden een apart kinderzaaltje werd ingericht. Al snel groeide dit zaaltje uit tot een grote kinderkliniek.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×