CDA roept statenfractie op tot heroverweging RGL-standpunt

De Leidse CDA-fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan heeft zijn partijgenoten in de Provinciale Staten van Zuid-Holland in een brief opgeroepen hun (positieve) houding ten opzichte van de RijnGouweLijn ter heroverwegen. “De RGL door Leiden is op 7 maart tot een ‘dood paard’ geworden. Het lijkt mij verstandig en wenselijk, wanneer de PS-fractie van het CDA daar niet langer aan trekt, maar de bereidheid toont om met de gemeenteraad van Leiden te kijken naar een herformulering van het project, op zodanige wijze dat er politiek én maatschappelijk draagvlak voor een tramverbinding van de kust naar Leiden kan ontstaan. Pas daarna kan er gesproken worden over een RGL in oostelijke richting, waarbij ook bestaand spoor weer betrokken zal moeten worden,” aldus De Haan in een brief aan de CDA-Statenfractie.

De Haan wil graag met de PS-fractie van het CDA om tafel en nodigt hen uit voor een gesprek in Leiden. Ook zou hij graag zien dat er een gesprek tussen de Leidse gemeenteraad en Provinciale Staten komt. “Met een nieuw Leids college én een nieuwe gedeputeerde in aantocht, is dit hét moment tot heroverweging van het project,” zo schrijft De Haan. “Het binnenstadtracé van 6 km voor 35 mln euro is immers wél een dure, maar geen zinvolle toevoeging aan het Leidse OV-aanbod”.

Het CDA zou nu graag zien dat de bestuurlijke aandacht van de provincie verlegd wordt naar het west-tracé en dat het oost-tracé pas daarna weer in beeld komt. De haan: “Dat west-tracé is zinvoller en kansrijker, zeker in relatie tot de nieuwbouw op Valkenburg. Zolang daarover geen zekerheid over is, zal er immers óók geen RGL-oost komen. En zelfs al komt Oost er, dan zal deze, gezien de verkiezingsuitslag, waarschijnlijk niet door de Breestraat lopen”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×