Kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd in Burchtsociëteit

Zaterdag 25 maart organiseert de Openbare Bibliotheek Leiden & Leiderdorp i.s.m. ProBiblio de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2006. De wedstrijd wordt gehouden in de Tuinzaal van de Burchtsociëteit en begint om 14.00 uur. De winnaars, afkomstig uit de groepen zeven en acht van basisscholen uit Leiden en omliggende gemeenten lezen dan een fragment voor uit een zelf gekozen kinderboek. De kinderen vertegenwoordigen hun school in het kader van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij kwamen alle dertien als beste voorlezer uit de bus bij de voorrondes op school en in de bibliotheek.

De jury bepaalt wie van de deelnemers het beste en het meest boeiend kan voorlezen én wie door gaat naar de provinciale finale van op zaterdag 22 april 2006 in themapark Archeon te Alphen aan de Rijn. De jury bestaat uit burgemeester Bloemen van Zoeterwoude , Sylvia Karres (lid nationaal hockeyteam en studente Moderne Nederlandse Letterkunde, werkt aan een project ter leesbevordering) en Liesbeth Huiberts (eigenaar jeugdtheaterschool en geeft al 25 jaar toneelles aan basisscholieren). André Accord presenteert de kwartfinale en vermaakt de voorlezers en supporters tijdens het juryberaad.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×