CBK Dordrecht neemt deel kunstuitleencollectie over

Ruim 1000 werken van de kunstuitleencollectie Leiden zijn overgenomen door het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht. In 2004 nam de Leidse gemeenteraad het besluit om de kunstuitleen, onderdeel van het Centrum Beeldende Kunst Leiden, op te heffen. Per 1 januari 2005 werden de overige taken van het CBK Leiden samengevoegd met die van Stedelijk Museum De Lakenhal. Afgelopen jaar werd voor de collectie al een aantal nieuwe bestemmingen gevonden. Met de overdracht van het laatste deel is voor de gehele kunstuitleencollectie een passende bestemming gevonden.

Afgelopen jaar werden de voormalige abonnees van de kunstuitleen in de gelegenheid gesteld de door hen geleende werken aan te schaffen. Ook de Lakenhal heeft een keuze uit de kunstwerken gemaakt voor de eigen collectie. De kunstwerken die in de Leidse gemeentelijke gebouwen hingen, blijven daar hangen en voor het nieuwe gemeentelijke kantorencomplex “Het Tweelinghuis” is een collectie overgedragen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×