Oplichting door verkeerde belastingaangiften

De politie heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen gekregen van mensen die opgelicht zijn omdat ze door iemand anders hun belastingaangifte hebben laten doen. Voor veel mensen, vooral ouderen, is het invullen van de aangifte een moeilijke opgave. Naar nu blijkt zijn een aantal mensen opgelicht doordat ze iemand de verantwoordelijkheid gaven over het in te vullen belastingformulier, het terug te vorderen belastinggeld kwam echter niet bij hen maar bij de invuller terecht. Vaak bleek dat deze mensen helemaal geen recht op teruggave hadden maar doordat de aangifte wel was voorzien van hun handtekening werden ze zelf door de belastingdienst aansprakelijk gesteld.

Om dit soort gevallen te voorkomen, adviseert de politie altijd zelf de controle op de belastingaangifte te houden. Voordat het formulier naar de belastingdienst wordt opgestuurd is het zaak het formulier op alle punten na te kijken en zonodig aan een tweede persoon voor te leggen. Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van het belastingformulier kunnen terecht op het belastingkantoor. Deze hulp is voornamelijk bedoeld voor ouderen of mensen met een laag inkomen. Meer informatie is te vinden op de site van de belastingdienst www.belastingdienst.nl  of via de belastingtelefoon: 0800-0543.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×