SP wil meer speelruimte in Leiden

De SP wil dat er de komende jaren meer in speelruimte worden geïnvesteerd. “Speelruimte voor kinderen wordt steeds schaarser en het onderhoud hiervan en van speeltoestellen laat vaak te wensen over,” aldus kandidaat-raadslid Roos van Gelderen die ervoor pleit om minimaal drie procent van de openbare ruimte als speelruimte in de richten. Nu is dat volgens de SP tweeenhalf procent.

“Hier ligt een belangrijke taak voor de gemeente, aldus Van Gelderen: “Wij zien graag een Cruyff Court in bijvoorbeeld Zuid-West. Dat is een omheind kunstgrasveld in een drukke buurt, waarop meerdere activiteiten worden georganiseerd. Misschien is dit leuk te combineren met ons jaarlijke straatvoetbal competitie het Speertoernooi.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×