SP wil meer politieke steun voor vluchtelingen

Morgen zal de Leidse SP meedoen aan een demonstratie in Leiden om aandacht te vragen voor de omstandigheden waar veel vluchtelingen zich in bevinden. Na het kraken van de Leonarduskerk in september vorig jaar, als noodoplossing voor op straat gezette vluchtelingen, is er volgens de SP weinig verbeterd aan de inhumane omstandigheden. Na de vijfde zelfdoding in het AZC aan de Rijnsburgerweg vindt de partij het daarom tijd om weer tot actie over te gaan.

Initiatiefnemer van de demonstratie is Our Future (een organisatie van schoolgaande jongeren van gedumpte vluchtelingengezinnen). Ondersteuning wordt geboden door Kraakgroep Leiden, De Fabel van de illegaal en ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. Zij zullen vragen om het stoppen van het op straat zetten van vluchtelingen en pleiten voor goede gemeentelijke opvang.

Inmiddels hebben 113 gemeenten in Nederland zich uitgesproken tégen het beleid van minister Verdonk. Leiden zit daar niet bij. De SP wil door meedoen aan deze demonstratie wijzen op de onmenselijke toestanden die het beleid met zich meebrengt. Zij roept sympathisanten en alle politieke partijen op om mee te doen en daarmee het politieke draagvlak te vergroten. De demonstratie begint om 13:30 uur bij het Centraal Station. Na afloop van de demonstratie zal een groep vluchtelingen en sympathisanten het Leidsch Dagblad-lijsttrekkersdebat in de Waag bijwonen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×