Aad van der Luit overhandigde de maakster tussen de middag het eerste exemplaar van de placemat die de Hooykist heeft laten drukken van het ontwerp van Ankie Dekker. (Foto's: Chris de Waard).

24.000 x Kunst & Vliegwerk

Eetcafé de Hooykist aan de Hooigracht bestond vorig jaar 25 jaar. Eigenaar Rogier van der Linden vroeg voor die gelegenheid aan de kunstenaars Atelier Kunst & Vliegwerk om een placemat te ontwerpen. Ook beschilderden twee van de kunstenaars toen de toiletdeuren van de Hooykist. Vanmiddag waren alle kunstenaars uitgenodigd voor een pannenkoekenlunch. Aan tafel zat ook Aad van der Luit die voor één van de kunstenaars een grote verrassing in petto had.

Uit de placemat-ontwerpen heeft de Hooykist er namelijk één gekozen die vanaf vandaag de tafels siert. In een oplage van 24.000 is het ontwerp van Ankie Dekker gedrukt en de beduuste kunstenares ontving vanmiddag zelf het eerste exemplaar.

Het werk van Kunst & Vliegwerk is met name in het buitenland erg populair. Met acties als deze hoopt het atelier ook in de eigen stad meer waardering te krijgen voor het werk van de gehandicapte kunstenaars.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×