SP: "Armoede is terug in Leiden"

SP-kandidaatraadslid Louk Rademaker en lijsttrekker Antoine Theeuwen willen dat er een einde komt aan de toenemende armoede in Leiden. “Elke week komen tientallen gezinnen naar de Voedselbank, omdat zij simpelweg niet genoeg geld hebben om te kunnen eten.” De SP wil de armoede te lijf gaan d.m.v. ruimhartige uitkeringen, goede en tijdige schuldhulpverlening en kortingen voor de Leidse minima.

De SP huisvest de Leidse Voedselbank die een jaar geleden is opgericht, Theeuwen zegt hierover: “In Leiden zijn gezinnen die, na aftrek van vaste lasten, met 200 euro per maand moeten rondkomen. Dat is niet genoeg om eten voor je kinderen te kopen, laat staan nieuwe kleding van te betalen. Vrijwel elke week komen er nieuwe mensen bij de Voedselbank en er bestaat een wachtlijst. Daarnaast worden veel mensen afgewezen, omdat ze volgens de richtlijnen van Sociale Zaken te veel geld zouden hebben, hoewel deze mensen rond het minimum leven.” De SP vindt dat het college de armoede de laatste jaren uit de hand heeft laten lopen. “Vier jaar geleden was er nog geen voedselbank nodig.”

Leiden schuilplaats


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×