Aanpak overlast winkelwagens in Slaaghwijk

Vanmiddag geven wethouder Hans Buijing (Pvda) en Lex de Boer, directeur Portaal Leiden, in het winkelcentrum De Kopermolen samen het startsein voor het project “Aanpak overlast winkelwagens in de Slaaghwijk”. Hiervoor onthullen ze ter hoogte van de Etos een speciaal ontworpen verbodsbord voor winkelwagens. Rondslingerende winkelwagens zorgen in de wijk voor veel overlast, schade en verpaupering. Dat het een echt probleem is, bewijst het feit dat alleen al in de maand december vorig jaar zo’n 1600 winkelwagens onbeheerd werden aangetroffen.

In het gebied De Hoven in Leiden Noord wordt de overlast van winkelwagens al geruime tijd met succes aangepakt. Met name door een bewustwordingscampagne bij het winkelend publiek. Nu is de Slaaghwijk aan de beurt. Met dit project wordt het winkelend publiek gewezen op het belang van het terugbrengen van de winkelwagens naar de winkel.

Ondertussen wordt er gewerkt aan een structurele oplossing. Al enige tijd wordt er met Albert Heijn, Lidl en de C1000 gesproken over de aanleg van een blokkeersysteem rondom het winkelcentrum. Winkelwagens kunnen dan niet meer mee de wijk in worden genomen. Het ziet er naar uit dat dit systeem in de loop van het jaar gerealiseerd zal worden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×