Vrijplaats: "Gegoochel met getallen is VVD-er onwaardig"

De Vereniging Vrijplaats Koppenhinksteeg (VVK) is met Woonstichting Ons Doel in overleg over de manier waarop de gekraakte panden aan de Koppenhinksteeg gelegalisserd gaan worden. Duidelijk is al wel dat de Vrijplaats in de toekomst huur gaat betalen en dat de benodigde gebruiksvergunningen aangevraagd zullen worden. De Vrijplaats geniet steun van veel Leidse burgers en ook veel politieke partijen zijn inmiddels voor de legalisering. “Alleen de VVD was, is en blijft in alle eenzaamheid ’tegen’,” zo schrijft de vereniging naar aanleiding van een van de speerpunten in de verkiezingscampagne van VVD-raadslid Frederik Zevenbergen die stelt dat de gemeente de miljoenensteun aan de Vrijplaats moet stopzetten. “Zevenbergen voorspelt dat legalisering van Vrijplaats Koppenhinksteeg de gemeente miljoenen gaat kosten. De goocheltruck met getallen die hij daarvoor hanteert, klopt niet en is een VVD’er onwaardig,” aldus de Vrijplaats.

De VVD eist dat er een marktconforme huur betaalt gaat worden door de Vrijplaatsinitiatieven. De VVK: “Dat is nou precies de reden dat bijvoorbeeld de Leidse Welzijns Organisatie (LWO) al jaren op het randje van faillissement balanceert. Hierdoor kunnen nauwelijks nog leuke evenementen worden georganiseerd en wordt de prachtige zaal in het Volkshuis vrijwel niet meer gebruikt. Dit ondanks de grote structurele subsidies die de LWO ontvangt”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×