Scheidend wethouder Geertsema presenteert de tegel met de naam van sponsor Energiq. NPK Industrial Design ontwierp de tegel die een plekje bij het borstbeeld krijgt. (Foto: Chris de Waard).

Eerste gesponsorde illuminatie-project gerealiseerd

Afgelopen avond onstak wethouder Alexander Geertsema samen met de sponsors Eric Fasseur, directeur EnergiQ Installatietechniek en de heer Witte, managing partner NPK Industrial Design, het licht op het borstbeeld van Rembrandt aan de Witte Singel in Leiden. Het Rembrandtbeeld is het eerste project uit de Illuminatienota ‘Leiden ziet het licht’ waarvan de verlichting gerealiseerd wordt met behulp van sponsoring.

Het Rembrandtbeeld wordt belicht door een spot in de grond. De belichting is subtiel aangebracht en in de stijl van Rembrandt; lichtval van één kant. Wethouder Geertsema is blij met dit eerste gerealiseerde project. Het geeft aan dat sponsoring van dit soort projecten mogelijk is vanwege de betrokkenheid die bedrijven hebben met de stad Leiden.

EnergiQ Installatietechniek uit Leiden heeft de verlichting aangelegd en financiert de kosten hiervan. In de grond voor het beeld wordt een tegel aangebracht met een tweede spot die de naam van de sponsor verlicht. NPK Industrial Design uit Leiden tekende bij wijze van sponsoring voor het ontwerp van de tegel.

Ook voor andere projecten uit de Illuminatienota heeft de gemeente inmiddels sponsors gevonden. Het aanlichten van diverse objecten langs de ‘Leidse Loper’ en de verlichting van de Morspoort en het Academiegebouw zijn in een voorbereidende fase. Voor het aanlichten van de Lodewijkskerk zijn de onderhandelingen met een sponsor in een gevorderd stadium.

De Illuminatienota ‘Leiden ziet het licht’ is in 2004 vastgesteld door de gemeenteraad. In de nota wordt het beleid beschreven voor de verlichting van monumenten en bezienswaardigheden in Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×