Besluit wegsturen Geertsema al vorig jaar genomen

De VVD Leiden heeft al in juni vorig jaar besloten dat ze na de verkiezingen niet meer met Geertsema verder wilden gaan. Volgens Geertsema kreeg hij het slechte nieuws tijdens een functioneringsgesprek te horen. “Ze hadden wel voldoende vertrouwen in me om tot de verkiezingen aan te blijven, anders was ik natuurlijk al veel eerder weggeweest,” laat Geertsema vanavond tegenover Sleutelstad weten. Na 7 maart begint burgemeester Lenferink als informateur met een eerste verkenning bij de gekozen partijen. Op 16 of uiterlijk 21 maart moet hij verslag uit brengen aan de raad en kunnen de college-onderhandelingen beginnen. Tot die tijd is Geertsema nog gewoon in functie als wethouder van Economische Zaken.

Geertsema’s carriere in de Leidse politiek begon in 1982. Toen werd hij fractie-assistent van de Leidse VVD. In de periode 1986-2002 was hij raadslid, waarna hij in juli 2002 Melanie Schultz als wethouder opvolgde toen die staatssecretaris werd. Al met al is Geertsema dus bijna 25 jaar actief geweest voor de VVD Leiden.

Wat hij na zijn wethouderschap gaat doen, weet Geertsema nog niet. “Ik ga me rustig oriënteren op de arbeidsmarkt,” aldus Geertsema die nog niet weet of hij in Leiden blijft wonen. Bij de Leidse VVD zal hij in ieder geval niet actief blijven. “Het lijkt me niet goed om als oud-wethouder en oud-raadslid anderen voor de voeten te lopen.”

Leiden geertsemaweg


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×