Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) was zaterdag in Leiden. Ze ondersteunde er de campagne van haar partij, het CDA. (Foto: PR).

Minister Van Ardenne foldert voor het Leidse CDA

Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) heeft zaterdagmorgen bij de CDA-kraam ‘gefoldert ’voor de gemeenteraadsverkiezingen. De minister sprak ook met een aantal CDA-kandidaten die actief zijn als bestuurslid van de Leidse stedenbanden met Torun (Polen), Juigalpa (Nicaragua) en Buffalo City (Zuid Afrika). De minister was zeer geïnteresseerd in de verschillende Leidse zustersteden. “Stedenbanden zijn een nuttige aanvulling op het landelijke beleid voor ontwikkelingssamenwerking,” aldus de minister.

Vanuit Leiden worden (hulp)projecten in de verschillende zustersteden ondersteund. Daarnaast zijn de stedenbanden bedoeld om inwoners van Leiden meer te betrekken bij de inwoners van de zustersteden. Volgens de minister is dat ook de kracht van stedenbanden: “Stedenbanden zijn banden tussen de inwoners van de steden, en niet alleen tussen de bestuurders. Ze zijn juist bedoeld om mensen in Nederland in contact te brengen met mensen in andere landen, via uitwisselingen, maar ook door tentoonstellingen, spreekbeurten en andere evenementen. De Leidse stedenbanden zijn daar een goed voorbeeld van”.

Van Ardenne riep de stedenbanden op om samen te werken en regelmatig te laten zien wat de stedenbanden doen. Op dit moment worden de stedenbanden door het college opnieuw bekeken. “Het CDA maakt zich zorgen over deze inventarisatie. We zijn bang dat stedenbanden worden afgebouwd of dat juist (te) veel nieuwe stedenbanden worden toegevoegd, waardoor de aandacht versnipperd,” aldus lijsttrekker Jan-Jaap de Haan.

De minister was daarover duidelijk: “Stedenbanden ga je aan voor langere tijd. Beloftes en verwachtingen moet je immers waarmaken. Ook moeten het er niet te veel zijn. Er zijn steden met meer dan 10 stedenbanden. Zoiets werkt niet.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×