Pvda wil aanpassing plan parkeergarage Lammermarkt

Als het aan Pvda-lijsttrekker Marije van den Berg ligt, komt er geen parkeergarage met een glooiende helling op de Lammermarkt. Van den Berg zegt in reactie op de problemen die zijn ontstaan rond het kermisterrein meer te voelen voor een groot vlak plein op het dak van de toekomstige garage. “Met trappetjes aan de randen, dat lijkt me een veel beter idee,” aldus van den Berg.

In de huidige plannen wordt uitgegaan van een glooiende bovenkant. Volgens wethouder Geertsema is dat stedenbouwkundig beter in te passen. Probleem daarbij is dat op het dak van de garage dan geen kermisattracties meer kunnen staan. Die hebben immers een stabiele ondergrond nodig.

Van den Berg is verder stomverbaasd dat de 3 October Vereeniging nu aan de bel trekt, terwijl er volgens Geertsema niets aan de hand is. “Typich dat wethouder Geertsema in de gesprekken met de 3 October blijkbaar niet in staat is geweest om de Vereeniging ervan te overtuigen dat de kermis bij hem in goede handen is,” aldus de Pvda-lijsttrekker die daarmee refereert aan de communicatieproblemen die Geertsema afgelopen zomer had met de Leidse horeca en de organisatie van de Lakenfeesten.

Leiden kermisprobleem


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×