Wim de Boer achter GroenLinks-manifest tegen asielbeleid

Wethouders en burgmeesters van GroenLinks in meer dan 45 gemeenten weigeren mee te werken aan het op straat zetten van vluchtelingen. Dat verklaren zij in een manifest getiteld “Maak van vluchtelingen geen daklozen“, dat vandaag in Nijmegen is gepresenteerd. “Minister Verdonk heeft besloten dat veel vluchtelingen terug moeten naar hun herkomstland, ook als ze daar niet welkom zijn of gevaar lopen,” aldus GroenLinks. 47 Wethouders en vijf burgemeesters van GroenLinks verklaren in het manifest niet mee te werken aan het uit de opvang zetten van deze groep vluchtelingen. Zij zullen plaatselijke noodopvangvoorzieningen creëren en hun bevoegdheden optimaal inzetten om de politie niet mee te laten werken aan het op straat zetten van mensen. Hoewel zijn naam niet onder het manifest staat, laat de Leidse GroenLinks-wethouder Wim de Boer weten ook achter het initiatief te staan.

“Ik denk dat er sprake is van een communicatiestoring,” zo laat De Boer weten. “Als ik bewust mijn naam er niet onder had gezet, was het een politieke daad, maar daarvan is geen sprake.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×