Ronald Schenk van de Leiderdorpse drukkerij Graficon is ook in Leiden een bekende verschijning. Hier is hij tijdens 3 oktober aan de slag om geld op te halen voor het Ronald McDonaldhuis in de Boerhaavelaan. (Archieffoto: Chris de Waard).

Drukkerij Graficon FSC gecertificeerd

Drukkerij Graficon is vanaf 21 februari FSC gecertificeerd. Dit certificaat houdt in dat het bedrijf precies kan aantonen hoeveel van haar drukwerk op zogenaamd FSC papier wordt gedrukt. “Daarmee leveren we een bijdrage aan het verantwoord bosbeheer. Papier wordt immers van hout gemaakt. Door te drukken op FSC papier, wordt het milieu ontzien,” aldus directeur Ronald Schenk die al jaren actief bezig is met allerlei vormen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). “Iedereen heeft de plicht om op een verantwoorde manier met zijn leefomgeving om te gaan. Dat geldt dus ook voor ondernemers”, stelt Schenk. “Ik ben echt geen milieufanaat, maar wij willen waar mogelijk onze verantwoordelijkheid nemen.

Producten die het FSC keurmerk dragen zijn gemaakt van hout dat op verantwoorde wijze wordt gewonnen. Bijvoorbeeld omdat het land niet ‘gepikt’ is van inheemse volken. Of omdat er voor FSC hout geen natuurlijke bossen opgeofferd worden. Tevens wordt er gezorgd voor goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers die het bos bewerken.

Het papier dat van dit FSC hout wordt gemaakt komt dus op verantwoorde wijze tot stand. “Waar mogelijk zullen wij onze klanten aanraden om FSC papier te gebruiken”, vertelt Schenk. “Dat kan nog niet altijd, maar in veel gevallen wèl”.

Tegenwoordig zijn er heel veel papiersoorten beschikbaar die voldoen aan het FSC keurmerk. Schenk is enthousiast over de mogelijkheden. Volgens hem moeten bedrijven zich nog vaak bewust worden van die kansen: “Je kunt denken aan print- en kopieerpapier, maar ook een huisstijl (briefpapier, enveloppen etc.) kun je prima op FSC-papier drukken. Zo kan ieder bedrijf een eigen bijdrage aan een betere leefomgeving leveren. Vanuit drukkerij Graficon helpen we bij die bewustwording.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×