Afscheid nemen op afstand via Leids uitvaartbedrijf

Uitvaartverzorging Janson & Bolland uit Leiden heeft een nieuwe service: afscheid nemen op afstand. Via internet kunnen nabestaanden die een uitvaart niet bij kunnen wonen toch afscheid nemen van hun dierbaren. Léon Janson van het uitvaartcentrum verwacht veel van de nieuwe service. “Mensen hoeven ook niet bang te zijn dat onbekenden mee gaan kijken. De familie krijgt een wachtwoord om in te loggen”, aldus Janson.

Via de camera’s van het uitvaartcentrum kunnen de nabestaanden niet alleen afscheid nemen, maar bijvoorbeeld ook zien welke familieleden en vrienden aanwezig zijn bij de uitvaart. Het systeem bestaat twee camera’s. Eén hangt er in de koffiekamer van het rouwcentrum en een tweede camera toont de projectie van een foto van de overledene. Via de derde camera is de kist te zien, waarin de overledene is opgebaard. Volgens Janson is het Leidse uitvaartcentrum de eerste in Nederland met een dergelijke dienst.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×