Minderjarige afperser opgepakt

Op een school in Leiderdorp is een 13-jarige jongen uit die plaats door een 13-jarige klasgenoot uit Leiden opgelicht en afgeperst. De jongen zou van de Leidenaar strijkers (een illegaal soort vuurwerk) kopen. Na betaling werden de strijkers niet afgeleverd. De tweede keer werd hem voor een geldbedrag een spelcomputer beloofd. Ook deze levering bleef uit. Hij moest zelfs onder bedreiging extra geld geven.

Toen de bedreigingen niet ophielden en de 13-jarige Leidenaar steeds meer ging eisen is de jongen uit Leiderdorp naar de politie gegaan. In overleg met de politie en zijn ouders heeft hij aangifte gedaan. De Leidenaar is naar het bureau geroepen waar hij een verklaring heeft afgelegd. Hij bekent de jongen onder druk te hebben gezet en zegt spijt te hebben.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×