Pvda-wethouder Ron Hillebrand afgelopen middag voor het omstreden mega-billboard, waarvan vandaag de eerste strook werd bevestigd. Wanneer de hele afscherming er staat, kon Hillebrand nog niet zeggen. "Dat kan nog wel even duren". (Foto: Chris de Waard).

GroenLinks: "Iedereen wist van afscherming bij station"

Lijsttrekker Jos Posthuma van GroenLinks valt bijna van zijn stoel van verbazing door alle commotie die is ontstaan over het mega-billboard bij het Centraal Station. “Alle partijen weten al maanden dat dit eraan zat te komen. Wethouder Hillebrand heeft al in oktober of november uitgebreid verteld wat er zou komen, hoeveel het ongeveer zou gaan kosten en uit welk budget het kwam,” aldus Posthuma die de kritiek van de VVD, het CDA en D66 afdoet als verkiezingspropaganda. “In de besloten vergadering waar we over het plan zijn ingelicht, was er maar één raadslid dat bedenkingen had en dat was Frederik Zevenbergen van de VVD die de afscherming wilde laten sponsoren. Verder heeft niemand doorgevraagd of gesteld dat er nog een apart besluit over de financiering genomen zou moeten worden.”

Die sponsors waren in de ogen van Hillebrand niet nodig, omdat de benodigde financiële middelen er al waren door meevallers in het ontwikkelingsbudget van het stationsgebied. Bovendien kon er zonder sponsors direct worden begonnen. Posthuma: “De raad heeft keer op keer aan Hillebrand gevraagd om iets aan dat onooglijke gat te doen. Toen die kans er was, hebben we ook als GroenLinks wel even moeten slikken vanwege de kosten, maar nadat we het in de fractie hadden besproken, waren we het er gewoon mee eens. Als je miljoenen in een Rembrandtjaar steekt, moet je ook zorgen dat de stad er mooi bijligt. Dan moet je niet kinderachtig zijn en erin durven te investeren.

De schaamlap van Hillebrand waar enkele partijen nu van spreken vindt Posthuma grote onzin: “Ze zouden een schaamlap voor hun eigen hoofd moeten houden.”

Leiden schaamscherm


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×