CDA woest over 'Schaamlap' van enkele tonnen

CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan is boos, heel boos. Op zichzelf en op Pvda-wethouder Hillebrand die bij het centraal station een spandoek van 180.000 euro laat ophangen. Een bedrag dat volgens diverse raadsleden zelfs al is opgelopen tot 230.000 euro. “Zoals een schaamlap verhult wat je liever niet laat zien, zo moet dit schaamscherm van 90 bij 12 meter het ‘Gat van Ron’ bij het station verhullen”, aldus De Haan die het zichzelf kwalijk neemt dat hij niet heeft voorkomen dat dit enorme bedrag wordt uitgegeven aan het overmaatse spandoek.

De Haan: “Helemaal giftig wordt ik van de suggestie die gewekt wordt, dat de raadscommissie heeft ingestemd met dit project. Na afloop van een reguliere vergadering wilde Ron (Hillebrand, red.) ‘nog even iets laten zien’. Hij rommelde wat in een plastic tasje en toverde trots een paar kartonnetjes tevoorschijn, die als een soort bouwpakket een klein schaamschermpje toonden. Er waren 2 versies, waarvan het ontwerp dat nu uitgevoerd wordt er één was. ‘En vinden jullie het mooi?’, riep Ron triomfantelijk. Ik mompelde nog dat ik het andere ontwerp mooier vond, maar erg relevant vond Ron dat niet. Collega’s stonden erbij en stamelden ook zoiets als ‘ja, leuk idee’. En dat was het dan. Meer niet. Ik ben definitief genezen van dit soort vertrouwelijke pseudo-besluitvorming.”

“Ik heb helemaal nergens mee ingestemd, en zeker niet als ik had geweten dat het bijna 2 ton kost. Zo’n plan wordt dan in een vertrouwelijke setting gepresenteerd, omdat niemand het verder mocht weten. Kennelijk moest het een verrassing tot de verkiezingen blijven. Er is niet eens echt over vergaderd”.

Leiden schaamscherm


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×