Oud-wethouder Pvda: "Zalm trekt stekker uit kabinet"

Oud-wethouder Paul Bordewijk (Pvda) vindt dat minister Zalm (VVD, Financiën) onmogelijk aan kan blijven nu hij inwoners van diverse gemeenten ten onrechte heeft opgeroepen om de OZB-aanslag niet te betalen. “En zijn vriendje Remkes is medeverantwoordelijk, dus die zal ook weg moeten”, aldus Bordewijk die op zijn weblog op de val van het kabinet speculeert: “Wanneer Zalms gegevens klopten, was zijn optreden misschien ongebruikelijk, maar paste het in de nieuwe politiek van ‘ik doe wat ik wil en ik zeg wat jij wilt horen’. Maar nu blijkt dat Zalm in veel gevallen de verkeerde gegevens heeft gebruikt. Dat kan niet voor een minister van Financiën. Die moeten we op zijn woord kunnen geloven; we kunnen ons geen minister van Financiën permitteren die uit zijn nek kletst. Daarmee heeft Zalm de stekker uit het kabinet getrokken. Partijbesturen doen er goed aan snel bijeen te komen om zich op de nieuwe verkiezingen voor te bereiden”.

Zalm zelf ging afgelopen avond diep dooor het stof. Op een partij-bijeenkomst van de VVD bood hij zijn excuses aan voor zijn foutieve oproep. Hij ontkende dat het om verkiezings-retoriek ging en gaf aan te hebben nagedacht over zijn aftreden. De uitkomst daarvan is dat hij, als het aan hem ligt, aanblijft.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×