Kunsthistorische boek over Rembrandt voor president Bush

Vrijdagmiddag zal het bestuur van de stichting ‘Rembrandt en Leiden’s Gouden Eeuw’ in het ‘Gravensteen’ aan de Pieterskerkhof twee exemplaren van het kunsthistorische boek ‘Rembrandts Leiden, de hele wereld in je stad’ overhandigen aan de Ambassadeur van Amerika, de heer Chat Lakeman, chargé d’affaires. De boeken zijn bestemd voor president G.W. Bush en oud-president G.H.W. Bush. Bij de overhandiging zullen vele betrokkenen van het nationale Rembrandtjaar aanwezig zijn.

Het boek is tweetalig en gaat over de periode 1574-1674. Beeldend Kunstenaar Yvonne Né verwoord in 37 gedichten de Gouden Eeuw van Leiden, met daarin het ontzet van Leiden, het ontstaan van de Universiteit en de 26 Leidse jaren van Rembrandt van Rijn. Ook het vertrek van The Pilgrim Fathers vanuit Leiden naar Amerika krijgt in het boek een bijzondere plaats.

In 2006 wordt niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld het feit herdacht dat het 400 jaar geleden was dat Rembrandt van Rijn in Leiden werd geboren. Ter gelegenheid daarvan zijn er tal van jubileumboeken verschenen. Het bestuur van de stichting ‘Rembrandt en Leiden’s Gouden Eeuw’ meent dat zij zich met de uitgave van dit bijzondere boek, vanwege de uniciteit, positief onderscheidt. Daarom durft zij het aan om het boek met CD, met daarop als wereldprimeur de composities van Daan Manneke, aan de president en oud-president aan te bieden.

In juli 1989 was de heer Bush sr. op bezoek in Nederland en bezocht toen ook de Pieterskerk. Hij hechtte er aan om voor zijn vertrek naar het Witte Huis de plaats te bezoeken waar zijn voorouders in Leiden ter kerke gingen voordat zij inscheepten op weg naar het Nieuwe Land.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×