Cees Waal burgemeester van Delfzijl

Cees Waal is vanaf morgen de nieuwe burgemeester van Delfzijl. Dat bevestigde de Leidse oud-wethouder zojuist. Waal neemt de vacante post van de vorige week opgestapte burgemeester Appel waar. Voor hoe lang, is nog niet bekend. Waal werd gisterochtend gebeld door de Groningse Commissaris van de Koningin, Hans Alders met het verzoek om de functie te aanvaarden. Alders kwam direct naar Leiden en al snel werd overeenstemming bereikt. Het resultaat is dat Waal vandaag gesprekken heeft gevoerd met de zittende wethouders en de fractievoorzitters in Delfzijl. daarna heeft hij ingestemd met het waarnemend burgemeesterschap.

De afgelopen jaren was Waal burgemeester van Sassenheim. Nadat die gemeente per 1 januari met Voorhout en Warmond fuseerde tot de nieuwe gemeente Teylingen, zat Waal’s klus erop en liet hij de Zuidhollandse CvdM Jan Fransen weten nog wel in te zijn voor een interessante klus. “Het gaat weer prima met me en ik wil m’n ervaring graag inzetten, aldus de 62-jarige Waal die vorig jaar nog een hartoperatie onderging.

Waal ziet het burgemeesterschap van Delfzijl als interessant. “Het is een mooie uitdaging om er daar iets van te maken,” aldus Waal vanuit de provinciale dienstauto onderweg van Groningen naar Leiden. Die rit zal hij de komende tijd dus vaker moeten maken. “Maar niet elk dag, ik krijg daar een pied-a-terre en in het weekend ben ik dan in Leiden,” vertelt Waal opgewekt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×